Bouw je eigen capsule closet met Geitenwollenwinkel!

Ben je helemaal into de minimalistische manier van leven? Of wil je gewoon graag je kledingkast uitdunnen? Dan is een capsule closet een goed idee voor jou! Een capsule closet is een kledingkast met slechts een beperkt aantal items. Je kunt zo’n kast per seizoen samenstellen, of bijvoorbeeld elke week. Je bespaart jezelf hiermee keuzestress en het zorgt er ook voor dat je beter nadenkt wanneer je een item koopt.

De items die je kiest voor in je capsule closet moeten natuurlijk wel op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, anders loop je al snel vast. Wij hebben een aantal items uitgekozen van de verschillende merken die verkocht worden in Geitenwollenwinkel waarmee je prima de lente mee door kunt komen. Met een selectie van denim, neutrale kleuren zoals beige, grijs en zwart, iets gestreepts en een pop of colour ben je eigenlijk al klaar, wat heb je nog meer nodig?

Het idee van een capsule closet gaat dus vooral over minder consumeren en meer rust brengen in je kledingkast. Het is niet voor iedereen en je kunt het natuurlijk zo beperkt maken als je zelf wilt, maar het heeft verschillende voordelen.

  • Je hoeft niet meer lang na te denken over wat je aan moet
  • Je koopt bewuster en zorgt ervoor dat items met elkaar te combineren zijn
  • Je kunt investeren in kleding van betere kwaliteit doordat je minder vaak iets koopt
  • Doordat je betere kwaliteit kleding koopt kunt je er ook langer mee doen
  • Je kunt creatief worden met combinaties van het beperkt aantal kledingstukken

Dit zijn de items die we hebben gekozen voor de capsule closet:

Reacties zijn gesloten