Duurzaam shoppen in Amsterdam

Op zoek naar meer winkels die duurzame en eerlijke kleding verkopen? Wij geven je een paar tips om te shoppen in Amsterdam.

Sukha
Sukha is een prachtige winkel aan de Haarlemmerstraat. Als je er binnenloopt wordt je er gewoon meteen gelukkig van. De winkel is erg mooi minimalistisch ingericht met veel wit en gebruik van hout, het geeft een kalme natuurlijk sfeer. “Sukha” betekent dan ook “joy of life” in het Sanskriet, en dat gevoel wordt doorgevoerd in alle producten. Sukha staat voor duurzame productie en kiest met aandacht producten uit die handgemaakt zijn van natuurlijke materialen. Ze verkopen kleding, meubels, accessoires en kunst, allemaal van goede kwaliteit en zeker ook “aesthetically pleasing”.

Sukha

Studio JUX + co.
Studio JUX bevindt zich in de Pijp en verkoopt duurzame, ethisch verantwoorde en vegan kleding. Naast hun eigen collectie verkopen ze een breed assortiment van duurzaam gemaakte producten. Dit varieert van gerecyclede jeans, tot “vegan silk”, maar ook heerlijke organic chocolade. Studio JUX vindt het ook belangrijk om transparant te zijn over de merken die zij verkopen en op welke manier deze merken de aarde en de mens ten goede komen. Dit vatten ze samen in “passports” die op de webshop en in de winkel verkrijgbaar zijn. Studio JUX heeft haar eigen fabriek in Nepal waar zij ervoor zorgen dat de makers van de kleding eerlijk behandeld en ondersteund worden. Hiermee garanderen ze ook dat elk kledingstuk met liefde en aandacht gemaakt is. Bij deze winkel kun je dus zeker kopen met een goed gevoel!

Studio Jux

Charlie + Mary
Deze winkel is te vinden in de Pijp en de Hallen in Amsterdam. Charlie + Mary staat voor kleding die gemaakt is met respect met mens, dier en milieu. Zij noemen sustainable fashion “True Fashion”, omdat dit gaat over alles wat waarde toevoegt aan het verhaal achter de kleding. Dit gaat over inzicht geven in het design proces, het verhaal achter een merk, traditioneel vakmanschap, en het katoen wat bij een boer aan de andere kant van de wereld wordt verbouwd. In de winkel en webshop wordt een variatie van mooie duurzame kledingmerken verkocht en daarnaast een aantal lifestyle items zoals leuke boekjes die gericht zijn op duurzaam leven.

Charlie & Mary

Wil je op zoek naar nog meer winkels? Bekijk dan eens de app Talking Dress van Marieke Eyskoot, de schrijfster van “Dit is een goede gids”. In deze app zijn winkels in heel Nederland te vinden die eerlijke kleding en lifestyle producten verkopen. Wil je écht alleen vegan shoppen let dan op dat de meeste duurzame winkels wel deels vegan mode verkopen, maar soms ook nog echt leer of wol. Geitenwollenwinkel is op dit moment de enige die 100% vegan kleding en accessoires verkoopt dus bij ons kun je geheel diervriendelijk shoppen!

Download hier de Talking Dress app.

Reacties zijn gesloten