Duurzame en vegan schoenen? Melissa Shoes is het antwoord!

“Plastic schoenen?” Horen we ja al zeggen “kom OP! Wat is daar nou eco aan?!”

Maar laat ons even uitleggen hoe het zit.

Wij zijn namelijk enorme Melissa fans, en dat is niet zonder reden! (En we zijn in goed gezelschap: ook zangeressen Leona Lewis en Katy Perry wandelen graag rond in de bekende plastic muiltjes)

Even een stukje geschiedenis:

Tussen alle relatief nieuwe eco merken is Melissa al een oude rot in het vak. Opgericht in 1971(!) is het ondertussen uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met outlets in meer dan 80 landen.

Met 40 jaar ervaring onder de riem kan Melissa dus gerust een pionier in de plastic schoenenindustrie genoemd worden. Amerikaanse CEO Michele Levy:”Melissa is uniek op het gebied van design technologie en comfort. We zijn het enige bedrijf in de wereld dat zich al 40 jaar  exclusief bezighoudt met het maken van plastic schoenen. Er is niemand die ze kan maken zoals wij ze kunnen maken. Ons motto is kwaliteit in design, mode en milieuvriendelijkheid. Dat vind je niet in China.” Melissa schoenen worden namelijk gemaakt van maar 1 materiaal, genaamd Melflex, in 2008 ontwikkeld door Melissa zelf. De Melflex wordt in een vorm geïnjecteerd waardoor er bijna geen restmateriaal achter blijft, er geen lijm gebruikt hoeft te worden en heeft de fabriek waar ze gemaakt worden dus zeer weinig afval te verwerken. Overgebleven schoenen worden gerecycled in de volgende collecties. Zo zijn die plastic schoentjes die op het eerste gezicht helemaal niet zo eco conscious lijken toch best goed bezig. We like! En: er komt geen leer aan te pas, dus ook dierenleedvrij. Double like!
Daarnaast heeft de Melflex het voordeel dat het -net als een leren schoen- zich naar de voet van de drager vormt, moeilijk doordringbaar, waterproof en erg duurzaam is; ze gaan jaren mee.

Goede zet dus van Melissa, maar daar houdt het niet op. Naast duurzaam bezig zijn is ook het welzijn van hun werkers van belang en mogen zij op een hoger loon rekenen dan de gemiddelde werker. Triple like.

Melissa gaat regelmatig samenwerkingen aan met grote namen uit de modewereld: Vivienne Westwood, Jean-Paul Gaultier en Karl Lagerfeld, om er maar een paar te noemen, en ieder jaar worden er weer nieuwe designers uitgenodigd om hun eigen draai aan de Melissa schoen te geven. Nu zijn de schoenen van de hand van bekende designers of speciale uitgaven best prijzig(de Melissa rolschaats is 530 dollar), maar dat is ook weer het mooie van Melissa: je hoeft geen tweede hypotheek te nemen om een paar echte Melissa’s aan te schaffen. Voor 75 dollar kom je ook al een eind!

Dus: Eco verantwoord, diervriendelijk, comfortabel, betaalbaar en hip. Daar houden we van.

Reacties zijn gesloten