De duurzame, vegan en super warme winterjassen van Hoodlamb

In de meeste modebewuste kringen is de Harajuku en Lolita kledingstijl (overgewaaid uit Japan), ondertussen wel bekend. Minder bekend is de Mori Girl stijl (denk Lolita die in het bos woont en met een rieten mandje eten naar oma gaat brengen). Nog minder bekend is de Yama Girl. Yama Girl is het nichtje van de forest-dwelling Mori Girl die wat minder heeft met het bos, maar meer met de bergen. Een berggeitje, zeg maar (see what we did there?).

Welnu, je kunt natuurlijk niet van een Japanse modegevoelige Yama Girl verwachten dat ze zomaar in een saaie grijze verantwoorde parka  de bergen intrekt! Nee! De helft van de lol voor de Yama Girl is natuurlijk om eruit te zien als een bergbeklimmer, maar dan wel een leuke!

Die Yama Girls (en die vind je echt niet alleen maar in Japan, meer zelfs ook hier, in het bergloze Nederland) zouden er niet verkeerd aan doen om snel eens het merk HoodLamb op te snuffelen, want daar kun je je wel in vertonen, daar op die berg (of bij gebrek daaraan: op de Utrechtse Heuvelrug). Hoewel HoodLamb misschien begon met niet de yama girl, maar meer de surfer girl (en boy!) in gedachte willen ze allen uiteindelijk maar 1 ding: warm blijven in gure weersomstandigheden, of je je nou op het strand, in een bos of op een berg bevindt.

Zoals je ondertussen misschien wel hebt gemerkt zijn wij niet alleen gek op mode maar ook op duurzaamheid en fair trade, dus ook op dat vlak moet een merk het goed doen willen wij er een blog aan wijden: ”Wij gebruiken alleen de beste natuurlijke hennepvezels die zonder chemicaliën geteeld zijn. Wij presenteren eens per jaar onze collectie, na het oogstseizoen, zodat we gebruik maken van het ritme van de natuur en dus zo min mogelijk schade toebrengen.” Aldus HoodLamb, die zichzelf de titel ‘Hemp Tailors’ toedichten.

HoodLamb gaat naast fair trade en eco nog een stapje verder in hun missie voor een betere wereld: sinds 2010 zijn ze actief supporter van de Sea Shepherd, een internationale non-profit organisatie met als missie het leven in zee beschermen (vooral bekend van directe acties op zee zoals het dwarsbomen van walvisvaarders) en de officiële apparel sponsor van diens crew.

Het kan namelijk best koud worden tijdens het walvis redden, en hoe beter je te beschermen tegen de elementen dan zo’n heerlijk warme en ook nog verantwoorde HoodLamb parka met een voering van heerlijk warm nepbont en een laag van gerecycled plastic!

Echter, voor de gewone stervelingen die verdwalen op de Veluwe al avontuur genoeg vinden maar hun liefde voor de dappere Sea Shepherd kapitein Paul Watson en zijn crew willen tonen is er ook HoodLamb gear met het Sea Shepherd logo erop verkrijgbaar. Wij zijn fan!

Reacties zijn gesloten