Groene Voornemens

Kan je geloven dat het alweer 2017 is? 2016 klonk nog een beetje ‘gewoon’, maar 2017 klinkt voor ons echt als de toekomst waar we het bijna raar vinden dat we nog niet in vliegende auto’s zitten en dat die make up bril uit The fifth element er nog steeds niet is 😉 Gelukkig zijn er op andere gebieden al wel veel sci-fi achtige vooruitgangen geboekt en kan je tegenwoordig heerlijk ‘nepvlees’ eten, dierproefvrije make-up en vegan leren schoenen.

2016 stond voor ons in het teken van informatie delen. Door Leonardo Dicaprio zijn documentaire “Before the Flood’’ en steeds meer berichtgeving via social media begint een duurzame en vegan lifestyle langzaam maar zeker door te dringen in steeds meer huishoudens in Nederland en de wereld.

Een nieuw jaar begin je ook vaak met goede voornemens. Beter eten, sporten, meer tijd aan familie besteden, meer leuke dingen doen etc. Wij willen je heel graag helpen met een aantal groene voornemens die je misschien hebt. Zo niet, dan kan je ze bij deze misschien in je lijstje opnemen 😉

Meer vegetarisch en vegan eten

Onze favoriete websites met de lekkerste gerechten zijn:

www.jamieoliver.com
www.ohsheglows.com
www.bbcgoodfood.com
www.thugkitchen.com
www.lisagoesvegan.nl
www.degroenemeisjes.nl

Palmolie mijden
  • Palmolie wordt vaak onder de schuilnaam plantaardige olie op een product gebruikt.
  • Wanneer de verzadigden vetten in een product meer dan 40% van het totale vetgehalte zijn, zit er altijd palmolie in (dit staat vaak niet aangegeven).
  • Ingrediënten met het woord palm erin zijn gemaakt van palmolie of van de vrucht van de oliepalm.
  • De volgende schuilnamen worden vaak gebruikt: Plantaardige olie/ vetten, Palmate, Palmitic acid, Palm stearine, Palmitate, Sodiumkernelate
  • Bijna alle zoete huismerken bevatten palmolie (donuts, muffins, taart, chocolade, snoep, enz.)
  • Goede alternatieve producten zijn producten van 100% zonnebloemolie, maisolie of koolzaadolie.

Voor meer informatie over Palmolie en wat het doet. Lees dan hier onze blog.

Duurzamere kledingkast

Onze eigen website staat natuurlijk vol met leuke duurzame kledingmerken, maar ook tweedehands kopen, duurzaam wassen en verantwoord kleding weggooien hoort hierbij.

Om meer te weten over duurzaam wassen, klik je hier.

Biologische huidverzorging

Vanwege de grote hoeveelheid aan palmolie, aardolie en plastic deeltjes dat in veel ‘gewone’ make up en huidverzorging merken te vinden zijn geven wij graag hierbij onze selectie. (Helaas mag Esse nog niet online verkocht worden en kunnen we dit er niet bij vernoemen).

Meer recyclen

Afval scheiden, oude meubelen restylen en ga zo maar door. Lees onze blog over dit item hier.

Meer informatie tot me nemen

Oprah zei ooit ‘And now you know’. Dat blijft voor ons een van de sterkste uitspraken ooit. Als je eenmaal weet hoe dieren in de bio-industrie worden gehouden, wat de impact van vlees op het milieu heeft en hoe daar duizenden diersoorten voor aan het uitsterven zijn, kan je moeilijk meer de andere kant op kijken. Bekijk dus zoveel mogelijk documentaires om zo geïnformeerde keuzes te maken. Onze selectie vind je hier.

Reacties zijn gesloten