Introducing: Chara Houssart

Voorstelrondje!

Chara Houssart is onze allround medewerker en wij vinden het leuk om haar aan jullie voor te stellen.

Hoi! Ik ben Chara en vanaf jongs af aan heb ik een fascinatie voor mode en prints. Ik heb AMFI gedaan en afgestudeerd aan Stylingacademie Artemis. Naast GWW ben ik ook werkzaam voor Dutch Sample Room, een interactief inspiratie platform waar ik trendreports op maat maak. Daarnaast verkoop ik vintage en heb ik mijn eigen bio katoen collectie die ik met de hand bewerk (ook te koop bij GWW).

Ik ben met Abigail en Lavinia bevriend geraakt doordat wij beide werkzaam zijn bij Gekaapt (popup/conceptstore). Toen wij elkaar ontmoette hadden wij gelijk een klik mede omdat onze interesse in duurzaamheid lag en natuurlijk ook omdat wij elkaar aardig vinden 🙂 Ik gaf op dat moment workshops op het gebied van natuurlijk verven dus was al bezig met een stukje bewustwording hoe textiel geverfd wordt. Voor de komst van synthetische kleurstoffen werd textiel gekleurd met kleurstoffen die uit planten werden verkregen. Ik kwam erachter dat synthetisch verven ontzettend vervuilend is voor het milieu dus had de behoefte om dit over te brengen aan meer mensen want ik wist het voor die tijd ook niet.

Ik zag bij Gekaapt hoe andere ondernemers hun passie volgde dus op dat moment heb ik het roer omgegooid en ben begonnen met mijn eigen collectie die ik met de hand verfde en print. De meiden (ik noem ze altijd de Geitjes) hebben mij enorm geïnspireerd en gemotiveerd! Ze vonden mijn product bijzonder en wilde het in hun winkel verkopen…super leuk!

Toen zij vroegen om 1 dag in de week te komen werken bij de Geitenwollenwinkel zei ik direct ja! Een dag bij GWW is heel divers. Van etalage, styling, sales tot werkzaamheden voor de webshop of mee denken over graphics voor GOAT.

Door de winkel en de meiden ben ik bewuster gaan leven, ik eet nu meer dan een jaar vegetarisch en bijna vegan..maar dit vind ik nog best lastig. Ik merk dat ik het stap voor stap doe. Maar als ik werk en Abigail zegt dat ze vegan brownie mee heeft genomen, word ik heel blij haha en proef ik dat ik het eigenlijk veel lekkerder vindt. Er word altijd goed voor mij gezorgd hier 😉

Favoriete merken:

Goat -> fijne basics, goede fitting en betaalbaar

Hempje -> merk van een vriend van mij! Hij maakt hempjes gemaakt van hennep en verft ze ook nog is zelf. Prachtige kleuren!

Kowtow -> mooi design, net anders dan anders

www.dutchsampleroom.com

Reacties zijn gesloten