Dit is een goede gids: voor een duurzame lifestyle door Marieke Eyskoot

Voor iedereen die graag wat duurzamer zou willen leven, maar niet weet hoe of er niet te veel tijd, geld en moeite in wil steken is er dan eindelijk de perfecte oplossing! Marieke Eyskoot heeft “Dit is een goede gids” geschreven, precies voor die mensen. Duurzaam leven is nou eenmaal niet de meest makkelijke keuze die je kunt maken in je leefstijl en ook niet eentje die je van de ene op de andere dag compleet kunt volgen. Meestal gaat dit met kleine stapjes van steeds meer kennis en bewustwording en kun je steeds een extra aspect van je leven verduurzamen.

“Dit is een goede gids” maakt die verandering een stuk makkelijker. Het boek staat vol met duurzame tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, oftewel je kunt er je gehele leefstijl mee omgooien als je dat wil. Een reden voor mensen om niet duurzamer te leven is vaak dat het extra moeite kost om onderzoek te doen, het kost tijd om te zoeken naar nieuwe opties en duurzame alternatieven zijn vaak ook duurder. Deze gids maakt groen en eerlijk leven een stuk toegankelijker door oplossingen te bieden voor duurzame keuzes en te verwijzen naar de juiste adressen, merken en weetjes.

Marieke Eyskoot is sustainable fashion en lifestyle-expert en zet stijlvol en duurzaam leven op de kaart. Daarnaast is ze ook spreker, presentator en mede-oprichter van de fair fashionbeurs MINT. Ook schreef ze in 2012 al de eerlijke kledinggids Talking Dress. Ze maakt met haar nieuwe boek duidelijk dat mooi en verantwoord prima samen kunnen gaan en benadrukt daarbij dat het niet gaat om perfectie, maar om het maken van slimme keuzes. Het gaat vooral om iets goeds doen en kiezen voor de dingen die bij je passen.

Ook Geitenwollenwinkel heeft een plekje gekregen in de duurzame gids van Marieke Eyskoot. Op bladzijde 50 is een kort interview te vinden over waarom we ons eigen merk Geitenwollenshirts zijn begonnen en geven we een aantal tips voor vegan, raw en organic producten. De pagina daaropvolgend sluit mooi aan bij ons en gaat in op dierlijke materialen en vegan alternatieven. Er wordt informatie gegeven over dierenleed en milieuvervuiling met daarbij alternatieven die wel dier- en milieuvriendelijk zijn.

“Dit is een goede gids” staat vol met informatie over alles wat je maar te weten kunt komen over duurzaamheid en tips die je kunt meenemen in je dagelijkse keuzes. Dit boek is perfect voor iedereen die pas net begint met duurzaam leven, maar blijft nog steeds leerzaam en interessant voor mensen die er al langer mee bezig zijn. In ieder geval is dit boek inspirerend voor de toekomst en hopen wij dat veel mensen het zullen lezen en ernaar zullen gaan leven.

Reacties zijn gesloten