KINGS OF INDIGO

Als je het hebt over een innovatief, duurzaam, gecertificeerd en vooral heerlijk draagbaar modemerk dan is het wel Kings Of Indigo.

De collecties van K.O.I. zijn geïnspireerd door Amerikaanse denim klassiekers waar duidelijk een Japanse invloed merkbaar is. De kwaliteit van de zoveel mogelijk gerecyclede stoffen of anders duurzaam geproduceerde organic katoen, linnen en Tencel is voelbaar. Dit laatste komt uiteraard ook doordat er niet of in ieder geval minimaal met chemische stoffen wordt gewerkt.

De motivatie om recyclede stoffen te gebruiken ligt voor de hand. De grote hoeveelheid afgedankte kleding kan opnieuw worden gebruikt, zodat de belastende productie van weer nieuwe grondstoffen, met de bijbehorende druk op het milieu kan worden verminderd.

Een kleine blik op het recycle productieproces: oude stoffen en knipsels worden teruggebracht tot vezels. Vervolgens worden deze vezels tot een garen gesponnen om dan bij de beste denim spinnerijen te worden verwerkt in de jeans, tops en verdere collectie. De verdere bewerking is ook zo duurzaam mogelijk: laser en ozon worden gebruikt i.p.v. stonewash en bleekmiddelen.

Deze manier van denken en doen wordt ook doorgevoerd in het verpakken van de kleding: gerecyclede en afbreekbare materialen. Duurzaamheid wordt in alle facetten van Kings Of Indigo doorgevoerd: buiten hun motivatie om een hoogwaardig, duurzaam en organic product te maken wordt ook veel aandacht geschonken aan de sociale omstandigheden van medewerkers.

Als blijk van hun toewijding aan een betere wereld hebben ze zich aangesloten bij the Fair Ware Foundation en bovendien zijn ze door Rank-a-brand verkozen tot meest duurzame denimmerk.

We krijgen regelmatig de vraag of wij ook jeans van Kings Of Indigo in de winkel hebben. Op het moment zijn we in overleg of het leer, wat gebruikt in het label, achterwege gelaten kan worden. We zijn tenslotte een vegan winkel en willen onze principes hier niet voor opzij zetten!

Shop de gehele collectie hier.