MUD JEANS

Op 23 jarige leeftijd verhuisde Bert van Son, CEO van Mud Jeans, naar China om te werken in de textiel industrie. Door zijn inmiddels 30 jarige ervaring in de modebranche zag hij wat het effect was van de ‘fast fashion’ op het milieu en de fabrieksmedewerkers. Zijn conclusie was dat er een andere wijze van textielvervaardiging moest komen.

Eén van de stappen die hij nam was een zo veel mogelijk gesloten systeem creëren waarbij met hergebruik, het recyclen van kleding het uitgangspunt werd en is geworden. De producten moeten zo vervaardigd worden dat het hergebruik geen grote obstakel vormt. Dit betekent o.a. het vermijden van leren etiketten. In plaats daarvan worden geprinte labels gebruikt. Versleten jeans worden als basismateriaal gebruikt. Na het fijnknippen van deze denim wordt het vermengd met ecologische, schoongemaakte katoen, (met G.O.T.S. certificering) en zo ontstaat een nieuw denim weefsel.

Mud Jeans is lid van de Young Designer Programme en van de Fair Wear Foundation. Vanwege de innovatieve aanpak ontving Mud Jeans een aantal prijzen waaronder de Sustainability Leadership Award en de Peta Vegan Awards. Mud Jeans is gevestigd in Almere en is officieel uitgeroepen tot het meest duurzame jeansmerk in de wereld!

Wij als Geitenwollenwinkel zijn erg enthousiast over dit jeansmerk, uiteraard omdat het organic en vegan is, maar ook omdat de pasvorm prachtig is. Behalve de jeans hebben wij ook de gerecyclede katoenen truien van Mud Jeans in onze collectie.

Shop de gehele collectie hier.