PEOPLE TREE

Dit Engelse merk is ons bekendste duurzame kledingmerk. Emma Watson heeft als ecologisch bewuste celebrity haar bijdrage geleverd aan de bekendheid van People Tree. Het uitgangspunt voor dit bedrijf is om mooie, unieke en modieuze kleding te maken die met de hand van duurzame en eerlijke materialen gemaakt is. Alles moet voldoen aan het criterium: goed voor de aarde en goed voor de mensen.

Een streven naar een 100% Fair Trade in de gehele productieketen hoort hier natuurlijk bij. Sinds 1996 is People Tree een geregistreerd en actief lid van de World Fair Trade Organisation (WFTO). World Fair Trade Day is één van de initiatieven die is opgezet door dit bedrijf en wordt bekrachtigd door de WFTO, een uniek evenement dat in 70 landen wordt gevierd.

De organic katoen die wordt gebruikt is gecertificeerd door de Soil Association. Dit garandeert dat het productieproces voldoet aan de GOTS (Global Organic Textile Standards) standaard. Ook is het gecertificeerd door Control Union in India, een internationaal in Nederland gevestigde organic certificatie instelling.

Een aantal maatregelen die gevolgd worden: economische onafhankelijkheid voor de producenten en partners, zodat ze zelf controle kunnen uitoefenen op hun omgeving. Door deze maatregel ontstaat een grotere menselijke vrijheid. Het promoten van gebruik van natuurlijke en duurzame bronnen. Het leveren van goede kwaliteit producten aan klanten met een vriendelijke en efficiënte service. Het promoten van bewustzijn wat betreft de participatie in de Fair Trade, het streven naar duurzame oplossingen en een bedrijfsmodel op basis van partnerschap, mensgerichte waarden en duurzaamheid.

Shop de gehele collectie hier.