We stellen onszelf graag even voor!

Aangenaam! Wij zijn Abigail en Lavinia, een tweeling met een missie. We zijn opgegroeid op een boerderij met een rijke verscheidenheid aan dieren om ons heen. We reden veel en intensief paard, speelden graag met onze honden en katten en een nooit ophoudende stroom van hamsters, cavia’s en ander klein grut. Toch duurde het tot ons 25ste levensjaar voordat we onszelf de vraag stelden: waarom zijn de dieren die op ons bord liggen in de vorm van een biefstuk, kroket of kippenboutje nou zo anders dan onze geliefde paarden en huisdieren? Want dat zijn ze natuurlijk helemaal niet: als we deze dieren persoonlijk gekend zouden hebben zouden we er niet over peinzen om ze op te eten of te dragen in de vorm van een leren jas of bontkraag. 
Het was toen we onszelf deze vraag gingen stellen dat we besloten een nieuwe weg in te slaan en een diervriendelijke levensstijl na te streven. Voor ons houdt dat in dat we geen vlees eten of kleding dragen waar dierlijke producten in zijn verwerkt (zelfs geen wollen trui), maar ook dat we geen cosmetica gebruiken die op dieren getest is.
 Het was -zeker in het begin- niet altijd even makkelijk, want ons leven draait om mode, en bewuste kleding begint pas net het geitenwollensokkenimago van zich af te schudden. We hebben hard moeten zoeken naar merken die volledig binnen onze visie pasten! Want wat voor ons als een paal boven water stond is dat het anders moest. Er sterven jaarlijks meer dan 100 miljoen dieren voor de mode. Onacceptabel, vinden wij. En wat je niet kan accepteren moet je veranderen, maar hoe? Door mensen een andere keuze te bieden! 

Maar waarom zouden we daar stoppen? Niet alleen dieren lijden voor de mode; ook de natuur heeft het hard te verduren, en wat te denken van de mensen die voor een hongerloontje onze T-shirts in elkaar zetten onder de meest walgelijke omstandigheden? Ons eigen merk Goat Organic Apparel (www.goatorganicapparel.nl) en onze Geitenwollenwinkel (www.geitenwollenwinkel.nl) in Amsterdam zijn daarom opgericht: om hippe kleding aan te kunnen bieden die niet alleen tegen een eerlijke prijs geproduceerd is, maar ook niet de wereld kost én een kleine(re) ecologische voetafdruk heeft.
 Natuurlijk zijn wij gelukkig niet de enige met deze missie! Een greep uit onze favoriete duurzame en Fair Trade merken die wij ook via www.geitenwollenwinkel.nl verkopen zijn:

Goat Organic Apparel (natuurlijk is ons eigen merk onze favoriet )
Kowtow (check de Building Blocks collectie voor supermooie basics!)
Matt & Nat (voor de beste fake leren tassen en portemonnees)
Melissa (met design van o.a. Karl Lagerfeld en Vivienne Westwood! Need we say more?)

En dat zijn er nog maar een paar! De wondere wereld van eco en fairtrade wordt gelukkig steeds groter en meer fashionable, en wie weet? Misschien is in de nabije toekomst slavenarbeid, dierenleed en milieuvervuiling in de mode verleden tijd? Wij geloven dat dit mogelijk is! Hopelijk jij nu ook…

Groene groetjes!

Abigail en Lavinia

Volg jij Geitenwollenwinkel al via Instagram?

Reacties zijn gesloten